Обръщение на Слави Трифонов

Обръщение на Слави Трифонов:

„Уважаеми сънародници, винаги съм знаел, че Остап Бендер е прав. Той казва: „Проблемът със спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се“. И тъй като ние, всички, заедно с вас сме попаднали в момента в едно блато, явно ще трябва сами да се оправяме. Всеки както може и с каквото може. И ето аз, лично, реших следното.

Тъй като в Александровска болница има 35 души – медицински сестри и санитари, които са в пряк досег с болните от коронавирус, а заплатите им, благодарение на българското правителство, са унизителни. Затова аз реших, лично, да даря 100 000 лева за допълнителни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус. Ще го кажа още веднъж. Лично аз дарявам 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които директно, ежедневно се грижат за болните от коронавирус.

Това правя аз. Обаче „то“ не съм само аз. Ами „то“ сме „ние“. И като казвам „ние“ – се сетих за капачки за кувьози, пари за „Българската Коледа“, пари за непрекъснати благотворителни акции. (…)

А си мисля, че има една група хора, които стоят обикновено настрани от всичко това.
Те получават големи заплати – от нашите пари!
Те получават огромни субсидии – от нашите пари!
Те непрекъснато измислят рестрикции за нас – техните работодатели!
Работят само три пъти седмично за тези пари. И сега, според мен, е времето да покажат, че са част от нас.

Затова призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент – да дарят парите от заплатите си, в тази криза, за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите. Българските партии от парламента държат парите си на влог. Ето сега е време да ги използват на „ползу роду“.

Ето, аз правя каквото мога, вие правите каквото можете, айде сега да видим какво могат българските политици.“